Брацигово ще си получи  Атолука до края на април или

...
Брацигово ще си получи  Атолука до края на април или
Коментари Харесай

Брацигово си връща Атолука до края на април

Брацигово ще си получи  Атолука до края на април или най-малко по този начин се надяват от общинската администрация. Документите за прекачване на курорта от държавна в общинска благосъстоятелност са готови и са импортирани в Министерски съвет. Оформили сме документите и чакаме решението. Надяваме се до края на април Атолука да е към този момент благосъстоятелност на община Брацигово. Но процедурите са комплицирани и мудни, съобщи пред " Пазарджишка Марица " зам.-кметът на общината Йордан Павлов.  
Въпросът за смяна на собствеността на курорта Атолука от обществена в частна държавна бе издигнат от кмета на Брацигово Петко Петков още през 2017-а.  Община Брацигово ще размени общинска гора за  Атолука.   В Министерски съвет има схващане към настояванията на кмета  Петко  Петков. За всички е ясно,че общината желае само да си върне собствеността върху курорта. По този метод и притежателите на парцели там ще могат да си узаконят  вилите. Това ще докара  и до спомагателни  приходи в общинската хазна. 
Атолука е курорт, ситуиран в землището на Равногор, намиращ се на 5 км от селото. Мястото е обградено отвред с вечнозелена иглолистна гора, което го прави изключително желано и през лятото, и през зимата.

На територията му са ситуирани към 350 вили, 2 магазина и два ресторанта. В близкото минало е имало хотел и библиотека, които към този момент не съществуват. Местността е извънредно красива, малко известна, богата на билки и горски плодове.

Курортът е предпазена зона заради екологичността и биоизобилието си. Той е напълно електро- и водоснабден и пътят до него е с асфалтова настилка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР